Innefotbollsmästarna korade!

Av Carlis Fridlund den 30 mars 2015
Kategorier: Fotboll, Innefotboll, Lagsport


Liljeholmshallen var på söndagen spelplats för slutspelet i innefotbollens seriespel. Fyra mästarlag i fyra klasser korades, där två av finalerna krävde straffläggning för att skilja lagen åt.

Det blev en lång dag i Liljeholmshallen då det var dags för slutspelsavgörande i Korpen Stockholms seriesystem. Inte blev det kortare av att en rad matcher, i synnerhet på plan 1, gick till straffavgöranden. Något som såklart medförde vissa förseningar i spelschemat. Men den som var där fick se mängder av välspelade, täta och spännande matcher. I slutänden var det fyra lag som hade lite extra stor anledning att vara nöjda med sig själva och sin inomhussäsong.


Lambda IF tog silver i damklassen

Damklassen bjöd på många jämna matcher av hög kvalitet. Stockholm Snipers fick till slut höja mästerskapspokalen efter 2-0 i finalen mot Lambda IF. Stor segerorganisatör var Jenny Pettersson som både avgjorde den täta semifinalen mot Ulven Ladies med en frisparksrökare i slutminuten och stod för Snipers bägge mål i finalen
– Vi har mött de här lagen tidigare och vet att de är duktiga. Det är väldigt små marginaler, men det kändes som att det var vår tur att vinna idag, tyckte Jenny efter segern och passade också på att lyfta fram lagets suveräna målvakt Emilia Klitz som höll nollan intakt hela slutspelet.


Stockholm Snipers blev damlagsmästare 2014/2015

Mixlagsfinalen blev en favorit i repris från förra året, där En mix av Stockholms bästa, liksom ifjol, lyckades besegra Örby. Madde Rylander (slutspelets flitigaste spelare då hon deltog i både dam, mix och herrklassen) gav En mix av Stockholms bästa ledningen, men Örby bjöds in i matchen efter att en hemåtpassning slunkit under foten på de rödkläddas i övrigt mycket bollsäkra målvakt. Alexander Jonsson såg med ett sent mål till att En mix av Stockholms bästa fick bästa möjliga lagavslutning då spelarna redan på förhand beslutat att lägga ner och nu fick gå skilda vägar som tvåfaldiga mästare.

– Vi kämpar tills domaren blåser! svarar lagledare Helena Nordlöf bestämt på frågan om vad som avgjorde finalen och lagets sista match tillsammans.


En mix av Stockholms bästa försvarade mixmästartiteln i sin sista match tillsammans 

Finalen för Ungdom/killar stod mellan segrarna i fredagsserien; Hirschens hjältar och FC 116, seriesegrare i Söder Elit. Hirschen tog ledningen genom Alex Ababai, men FC 116s målvakt tryckte via styrning in en kvittering på frispark. Detta innebar att avgörandet skedde genom en nervig straffläggning, där Hirschen med tur och skicklighet till slut bärgade titeln. Euforiska över vinsten öste spelarna lovord över varandra, lagandan, sponsorn som ligger till grund för lagnamnet och en säsong som började mest på skämt, men slutade med guld.


Bästa ungdomslag 2014/2015: Hirschens hjältar

Sist men inte minst var det dags för avgörandet i herrklassen. Topplagen i division 1 Söder, Flex Skarpnäck och FG STHLM möttes i den ena semifinalen där FG för fjärde året på raken fick se sig utslagna på straffar. I finalen ställdes Flex mot uppstickarna FC Full Fart, vinnare av division 3 Söder och slutspelets målgladaste lag.


Silver i herrlagsklassen gick till Flex Skarpnäck

Finalen präglades dock snarare av solid defensiv, där de farligaste chanserna tillkom på fasta situationer, men där två stabila burväktare såg till att det var mållöst efter full tid. Således ännu en finalmatch som fick avgöras på straffar, där Full Fart visade störst kyla från sex meter och fick höja segerpokalen. Jonas Uhlbäck var såklart nöjd med sitt guldlag:
- Vi har vilat oss i form inför slutspelet, men efter en lång dag började det ta emot psykiskt och fysiskt. Vi sa att vi skulle hålla tätt bakåt och blev det inga mål åt något håll i finalen, men vi gjorde det vi skulle på straffarna. Det blir väl ett par kalla på Söder för att fira!


Guld till FC Full Fart

På tisdagsmorgonen besegrade sedan XylemMaskinen favoriterna Golvtrollarna i en jämn och spännande final i morgonserien och blev därmed det femte mästarlaget denna innesäsong. 

Med det gratulerar Korpgluggen samtliga medaljörer ännu en gång och tackar alla andra lag för fina insatser. Nu nalkas inom kort fotboll utomhus!


SE BILDSPECIAL FRÅN SLUTSPELET HÄR

SE RESULTATEN FRÅN DAM, MIX, UNGDOM OCH HERRSLUTSPELET HÄR

SE RESULTATEN FRÅN MORGONSLUTSPELET HÄR 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN