”Alla samarbeten bygger på medlemsnytta”

Av Carlis Fridlund den 28 maj 2015
Kategorier: Kansliet, Övrigt


Ni kanske har noterat att Korpen Stockholm har skrivit samarbetsavtal med flera kända varumärken. Vi tog ett snack med Tony Gren för att få lite mer information om de nya sponsorsavtalen och vilka fördelar dessa kommer att ha för medlemmarna.


Du kan väl berätta lite om dig själv och din roll på Korpen Stockholm!
– Sedan jag var sju år gammal har jag varit verksam inom idrotts- och föreningslivet, både som spelare, ledare, tränare och styrelseledamot. I grund och botten är jag ekonom och arbetade under 15 års tid inom bank & finansbranschen på Handelsbanken och Swedbank. Därefter valde jag att lämna den marknaden och sökte mig till idrottsbranschen där mitt genuina intresse och min passion finns. Bland annat arbetade jag på Stockholms Innebandyförbund, primärt med frågor inom marknad och event. Hösten 2011 satte jag mig vid skolbänken i Båstad, Caddie Sport & Business, och studerade Sportmarknadsföring, en tvåårig YH-utbildning med fokus på Idrott & Affärer.

– Jag är anställd på Korpen Stockholms kansli sedan den första juni 2014 och jobbar med att förbättra och utveckla marknadsföringen, samt för att utveckla vår interna och externa kommunikation. Mycket kommer att handla om marknadskommunikation, prospektering av potentiella samarbetspartners samt aktivering av sponsorskap.

Vad kan du berätta om Korpen Stockholms sponsorsamarbeten?
– Under 2015 har vi skrivit avtal med Intersport, Nike samt Cardskipper. Sedan tidigare är Butterfly/TTEX samarbetspartner för vår verksamhet inom bordtennis. Alla samarbeten bygger på medlemsnytta. Vi vill höja kvalitén och servicegraden för våra medlemmar. Förhoppningsvis kommer detta att ge ringar på vattnet och göra oss till både en attraktiv samarbetspartner och arbetsplats som leder till att attrahera flera medlemmar. Våra medlemmar kommer att upptäcka många nyheter och fördelar som våra samarbeten genererar.

– Bland annat kommer våra medlemmar att få attraktiva erbjudanden och rabatter. Vårt samarbete med Cardskipper gör att du genom en app på mobilen kan få ett digitalt medlemskort som också automatiskt skräddarsyr specialerbjudanden utifrån de Korpenverksamheter du är aktiv inom. Dessutom är sponsorerna med och utvecklar och höjer kvalitén på våra cuper och events, samt stöttar satsning på vår domarkår och projektet Fair Play.

– Framförallt vill vi tydliggöra vårt breda utbud och kommunicera det via våra samarbetspartners. Detta innebär även att vi erhåller en kvalitetsstämpel då vi associeras med deras varumärken. Vår exponering kommer att öka betydligt genom exponeringsytor i Intersportbutikerna i Liljeholmen, Bromma Blocks, Drottninggatan och Skrapan på Götgatan.

Du är också drivande i Korpens arbete med CSR och ett projekt som heter Fokus Korpen. Vad är det?
– CSR står för Corporate Social Responsibility och handlar om att ta samhällsansvar som företag och detta känns mycket viktigt och ligger rätt i tiden. Korpen Stockholm, är för mig, ett snällt varumärke med många mjuka värden som innefattar folkhälsa, glädje, passion, delaktighet, icke-elit, Korpen är för alla osv. Utifrån det perspektivet lämpar sig CSR bra och bör lyftas på agendan samt utvecklas inom olika typer av projekt. Just nu tittar vi på ett projekt ”Röda linjen” som handlar om att ta hand om ungdomar med diverse olika problem som droger, kriminalitet och integration. Området fokuserar på tunnelbanans röda linje och målet är att slussa in dem i Korpen Stockholms fotbollsverksamhet. Fokus Korpen är en strategisk förändringsresa, förankrad på nationell nivå, som sträcker sig mellan 2013-2018 som främst fokuserar på att gå från otydligt till tydligt med ledorden medlemmar, enkelt, kvalitet, rätt i tiden, föryngrad målgrupp samt företagsidrott.


Sponsorsröster om samarbetet med Korpen Stockholm:

”Korpen Stockholm har samma värderingar om idrott, ledaskap och Fair Play som vi på Intersport. Vi är väldigt stolta att ha vårt varumärke bredvid Korpen Stockholms. Vi ser detta samarbete långsiktigt och Korpens sätt att inte skynda saker innan allt är på plats ger oss ett lugn där vi frå möjlighet att göra detta samarbete till något väldigt framgångsrikt för alla parter. Vi vill att Intersport, Korpen och Nike skall förknippas tillsammans. För att nå detta så krävs ett längre samarbete där vi jobbar tillsammans för varandra. Om tio år kommer vi se att detta vuxit till något väldigt stort.”
// Fredrik Larsson, Intersport

”Med sitt stora antal medlemmar samt proffsiga organisation var det en enkelt val för Nike att via världens största retailer, Intersport, starta vårt samarbete. Det känns bra på alla plan, och vi har massor med idéer som kan skapa synergier för alla parter. Vi tror på framtiden både i ett utvecklande av varandra samt även skapa en solid plattform för att ge medlemmarna det de vill ha runt produkterna.”
// Magnus Larsson, Nike

”Korpen Stockholm känns som en väldigt intressant samarbetspartner för Butterfly/TTEX. Deras verksamhet har vuxit enormt mycket de senaste åren och vi ser en god potential för båda parter. Redan idag ser vi ökade försäljningssiffror där vi kan relatera till spelare och utövare från Korpen Stockholms distrikt.”
// Tommy Gander, Butterfly/TTEX

”Vi på Impleo IT Solutions är otroligt stolta och glada över vårt nyfunna samarbete med Korpen Stockholm. Vi älskar att jobba och utveckla Cardskipper tillsammans med drivna kunder och Korpen Stockholm är just en sådan. Genom vårt samarbete får Korpens medlemmar ta del av en helt ny typ av kommunikation, toppat med kanonerbjudanden från sponsorer och samarbetspartners. Vi vill önska Korpen Stockholm varmt välkomna in i Cardskipper. Vi hoppas och tror att ni är lika laddade som oss!”
// Kasper Jareblad, Cardskipper

 

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN