Festivalkänsla på Kärrtorps IP

Av Henrik Teljfors den 07 juli 2015
Kategorier: Fotboll, Lagsport

 
Den sjunde upplagan av Korpen Stockholms sommarcup i fotboll gick i år av stapeln på Kärrtorps IP dit 100 lag från Malmö i söder till Umeå i norr tagit sig. Som vanligt sken solen intensivt och stämningen var verkligen på topp. Alla kringaktiviteter gav dessutom cupen en riktig festivalkänsla.

Förutom själva fotbollen anordnades det nicktävling (Nike Bin Header Challenge) med fina priser, man kunde spela volleyboll, utmana vår pingisrobot Börje och prova på dodgeball. Vinnarna i nicktävlingen blev FC Kilimanjaro och Gäddhänget FC som därmed tog hem varsitt matchställ från Nike.


Här är ett av FC Kilimanjaros försök att ta rekordet.


Domare Björne Rönnerstedt gav vår pingisrobot en god match.

Damklassen bestod av åtta deltagande lag indelade i två grupper där samtliga lag gick till slutspel. Gäddhänget FC och The Red Balls vann varsin grupp och det var också de lagen som möttes i finalen sedan de förstnämnda slagit ut FC Ös och Ulven Ladies på vägen fram. The Red Balls å sin sida besegrade FC Ballerz och Sörskogen Finest på sin slutspelshalva.

Finalen som dömdes av Valestany Eskander blev väldigt tät och jämn. Ställningen var länge 0-0 och de flesta hade nog ställt in sig på straffar när en inspark från sidlinjen elegant knoppades i mål av Gäddhängets forward. 1-0 med bara sekunder kvar. The Red Balls fick aldrig till någon kvitteringschans utan det rosatröjade laget tog hem mästartiteln i damklassen och vann därmed dubbeln eftersom de även vann nicktävlingens damklass. Så förutom inteckning i vandringspokalen och gratis anmälan till nästa års Korpen National Cup rodde de även hem ett matchställ från Nike.


Dammästare: Gäddhänget FC


Tvåor i damklassen: The Red Balls

I herrklassen var de 80 deltagande lagen indelade i 16 grupper med fem lag i varje. Fem av grupperna spelade sitt gruppspel på fredagen medan övriga spelade under lördagen. Två lag gick vidare från varje grupp till söndagens slutspel som startade vid 16-delsfinal. Efter många jämna och spännande duster var fyra starka lag klara för semifinal. CSKA Montelius (mästare både 2013 och 2014) tog sig an FC Kilimanjaro medan Black Snappers mötte La Luna Kazzi. De regerande mästarna besegrades efter straffar medan Black Snappers vann sin semi med 2-1.

Till final alltså FC Kilimanjaro som imponerat stort under hela cupen och Black Snappers som var duktiga men som började bli rejält trötta då de inte hade så många spelare. Därför blev inte finalen (dömd av Ola Wållringer) så värst spännande utan Kilimanjaro kunde ganska komfortabelt vinna med 4-0 och därmed ta hem dubbeln även de eftersom de vann nicktävlingens herrklass. 


Herrmästare: FC Kilimanjaro


Tvåor i herrklassen: Black Snappers

Mixklassen bestod av 13 lag indelade i två fyrlagsgrupper samt en femlagsgrupp. Saint Kir Royale, FC Schmetterlinge och Skicka BK vann varsin grupp och höll även för favorittrycket i slutspelet där de gick till semifinal alla tre. Det fjärde semifinallaget blev Hönorna som hade samma poäng som Saint Kir Royale i grupp A. Noterbart är att Skicka BK slog ut Västertorps BK i kvartsfinalen. Ett Västertorp som tagit hem Korpen National Cup två år på raken. 

FC Schmetterlinge besegrade ett tröttkört Saint Kir i sin semi med klara 4-0 medan Skicka skickade hem Hönorna till Linköping med 2-0. Finalen blev sedan exakt så tajt och dramatisk som förväntat mellan dessa bägge skickliga lag. När krutröken skingrades och domare Umed Sejadi blåst av matchen stod Skicka som segrare med 2-1. Därmed bröt de sin treåriga förbannelse att åka ur cupen på straffar. 


Mixmästare: Skicka BK


Tvåor i mixklassen: FC Schmetterlinge

Vi vill passa på att tacka samtliga medverkande lag, spelare, domare och funktionärer samt våra samarbetspartners Nike, Intersport och Butterfly/TTEX för en härlig helg! Nästa år kör vi igen!

Fler bilder och filmer hittar ni på vår Facebooksida

Fyll gärna i vår enkät för att hjälpa oss att göra nästa års cup ännu bättre

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN