Korplag gör insamling för människor på flykt

Av Carlis Fridlund den 01 oktober 2015
Kategorier: Fotboll, Lagsport, Övrigt


Nu på lördag arrangeras Fotboll för solidaritet på Axelsbergs bollplan, ett initiativ som dragits igång av en trojka engagerade korpfotbollslag. Målet är främst att samla in pengar till organisationer som stöder flyktingar, men också att genom fotbollen skapa möten med de människor som tvingats lämna sina hem.

Allt fler får upp ögonen för de fasor som drabbar de miljontals människor som flyr sina hem söker tillflykt i främmande länder. Lyckligtvis är det också många som vill hjälpa dem, något som även har börjat märkas i idrottsvärlden. Men du behöver inte vara en storklubb för att dra ditt strå till stacken. Det har några korpfotbollslag tagit vara på genom att starta ett solidaritetsprojekt. Initiativtagaren Pontus Magnusson i korplaget Partizan STHLM berättar om hur idén föddes.

– Nu när tusentals människor kommer hit på flykt kände jag att jag ville göra någonting och en idé föddes om en stödmatch för flyktingar. Efter lite funderande utvecklades idén och jag kom på att det säkert finns en del ensamkommande ungdomar som också gärna skulle vilja spela fotboll. Fotboll är världens största sport och det gör den till en aktivitet där människor kan mötas och ha roligt tillsammans även om de i övrigt inte delar ett gemensamt språk.

Korplagen Kontra STHLM och Hoyzer hakade snabbt på som drivande i projektet och fler lag har sagt sig vilja vara med och spela Fotboll för solidaritet. Många privatpersoner har också spontant erbjudit sig att hjälpa till. Dessutom efterskänker Idrottsförvaltningen planhyran och Korpen Stockholm står för domaravgifterna.
– Bemötandet har varit väldigt bra. Alla som jag har pratat med tycker det är en fin idé och en del har kommit med egna initiativ kring den här tillställningen, säger Pontus.

– Jag hoppas att alla killar och tjejer på det intilliggande asylboendet får tillfälle att spela lite fotboll med oss och att det sker ett möte som berikar alla som är där. Att kontakter knyts och att vi kanske kan fortsätta med regelbundna träningar framöver. De flesta som kommer till den här tillställningen är sannolikt personer som redan vet att det är människor av kött och blod vi faktiskt pratar om när vi pratar siffror och invandring, men jag tror ändå att ett fysiskt möte kan påverka folk. Sedan hoppas jag såklart att vi får ihop så mycket pengar till insamlingen som möjligt.

Fotboll för solidaritet går av stapeln lördagen den 3:e oktober på Axelsbergs Bollplan mellan klockan 11 och 15. Alla intäkter från deltagaravgifter, försäljning och donationer går oavkortat till Röda Korset och UNHCR.

Du kan läsa mer om Fotboll för solidaritet på Facebook.

 

 

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN