Lagsidan: Hugg Och Slå BK

Av Carlis Fridlund den 20 oktober 2015
Kategorier: Lagsport, Rinkbandy, Övrigt


Korpgluggen fortsätter artikelserien om lagsidor, alltifrån DIY-lösningar till avancerade proffssajter. Vi möter webbansvariga för olika korplagssidor och får tips om hur man kan gå tillväga och vad man bör tänka på om laget vill stärka sin närvaro på internet. Hugg Och Slå BK har sin sida på populära laget.se och vill gärna se fler rinkbandylag med egna sidor.

Idén att starta ett rinkbandylag kläcktes hösten 2008 under NHL-matchen mellan Pittsburgh Penguins och Ottawa Senators. Den 11 november samma år satte Hugg Och Slå BK skridskoskenorna i Zinkensdamms is för att spela sin första match någonsin. Därefter har det varit en bergochdalbana av framgångar, med två mästartitlar och motgångar. Men oavsett matchform är Hugg Och Slå BK ett av få lag i Korpen Stockholms rinkbandyserier som utmärker sig med en aktiv lagsida. Korpgluggen har pratat med David Hjorter, lagledare och webbansvarig för Hugg Och Slå BK.

– Alla stora idrottsklubbar har hemsidor. Och eftersom att vi anser oss vara en sådan så är det självklart för oss att ha en. Personligen älskar jag att skriva så därför har det också blivit mer som en nyhetssajt och inte bara en hemsida med schema där det framkommer när vi har match och när vi har träning. En hemsida gör också att familj, motståndare, släkt och vänner kan läsa vilket är jäkligt kul. Ibland har vi fått bassning i gästboken, säger David och skrattar.

Hur länge har ni haft er lagsida?
– Oj, det minns jag knappt, så länge sedan är det. Men jag tror att det var redan i samband med att vi startade laget 2008. Vi hade precis startat en lagsida via domänen laget.se för vår systerförening, fotbollslaget Lagbussen 517, så då gjorde vi en för Hugg Och Slå BK också. Så säg sju år då. Shit, vad åren går...

Hur mycket jobb har ni lagt ner på sidan?
– Haha, ja du, det vill jag nästan inte ens svara på. Alldeles för mycket anser nog många, men jag tycker en storklubb som Hugg Och Slå BK är värd en respektingivande och proffsig hemsida. Under säsong är nog det fyra-fem timmar i samband med match då jag skriver inför-artiklar, referat och är extremt noggrann gällande spelarstatistiken. Och så blir det lite utöver det: Jag roddar om diverse saker på sajten, småuppdaterar schema och så där. Så säg en timme om dagen under säsongen. Jag skulle vilja säga att vi har en av Korpen Stockholms snyggaste hemsidor sett till innehåll och utseende. Vi har nog den bästa bland rinkbandy-lagen.


Vad tycker du att er lagsida och plattformen den ligger på har för styrkor och svagheter?
– Ska jag svara kort så tycker jag att den är fulländad. Haha, nää då. Jag skulle gärna vilja ha större möjligheter att ändra layouten. Och så skulle jag vilja att det var lättare att lägga upp ljud, bild och video. Men i stort tycker jag att den är väldigt bra, all heder till laget.se som står för plattformen.


Kommunicerar ni på andra ställen, till exempel i sociala medier?
– Alltså, vi skapade en Facebook-sida typ 2010, men jag tror att den har blivit kapad. Det började i alla fall dyka upp skumma inlägg, så den ligger på is just nu. Annars har vi en gruppchatt spelarna emellan. Där handlar det väl kanske inte alltid om rinkbandy. Det kan vara väldigt låg och blandad nivå på snacket där, allt från inlägg under sliriga kvällar på krogen till när lagets bröderna Berglin var i Moskva och kollade på Sverige i herrarnas EM-kval i fotboll. Gissa vad de hade med sig in på stadion? En svensk flagga där det stod Hugg Och Slå BK som de sedan poserade med.


Vilka vill ni locka att besöka er webbsida?
– Vi har nog ingen speciell målgrupp. Ambitionen är att alla ska vilja läsa. Språket på sajten är seriöst men på samma gång skämtsamt. Personligen är jag verksam sportjournalist, så jag kombinerar det yrkesmässiga med vår härliga stämning i omklädningsrummet. Och resultatet blir vår hemsida skulle jag vilja säga.

– Som jag har förstått det så har vi både farföräldrar, kolleger och motståndare som läser vår hemsida. Men läsarkärnan består av det egna laget. En rolig story är när jag träffade en av våra stjärnspelare, Uske, på hans jobb. Då kommer en av hans kolleger fram och undrar vem jag, David, är. Då säger Uske att det är han som skriver på Hugg Och Slås hemsida och då visste den här kollegan direkt vem jag var, fast vi inte hade träffats tidigare. Jag är lite osäker på hur många besökare vi har i månaden, men det ligger nog runt 100. Vissa artiklar har uppemot 84 klick.


David avslutar vår pratstund med ett tips om vad han tycker att Korpen Stockholm skulle kunna göra bättre för att uppmärksamma olika korplags webbsidor:
– Den här intervjun från er på Korpgluggen är ett jättebra initiativ! Annars tycker jag man skulle kunna länka till lagens hemsidor i spelprogrammen/tabellerna. Jag antar att det är där det är mest besökartrafik för Korpen Stockholm. Hade det funnits blålänkar där skulle det nog rendera i fler besökare för lagens egna hemsidor. Typ: "Oj, Hugg Och Slå BK leder sin division nu igen, vi måste kolla deras hemsida för att se om de gjort något fett nyförvärv!" De lagsidor som skriver bra matchreferat och reportage borde uppmärksammas i större utsträckning. Exempelvis göra det mer synligt på Korpens förstasida och på Facebook.Korpgluggens omdöme om laget.se som webbplattform:

+ Baspaketet är gratis att använda.
+ Plattformen är skräddarsydd för idrottslag, med väldigt bra funktioner för såväl intern som extern kommunikation.
+ Väldigt enkelt att starta en lagsida. Inga egentliga förkunskaper krävs.
+ Responsivt – fungerar på mobiltelefon, desktop och läsplatta.

- Begränsade möjligheter att själv ändra design.
- Har många användare, men lagsidorna är isolerade öar utan en överblickande ”etta” där du även kan ta del av andra relevanta lags artiklar.
- I gratisversionen får du leva med annonser på din sida.

OBS! Korpgluggens omdöme rör inte lagets sida utan endast webbplattformen i sig.

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN