Lagsidan: Skicka BK

Av Carlis Fridlund den 04 december 2015
Kategorier: Fotboll, Innefotboll, Lagsport


Korpgluggen fortsätter expeditionen genom den svårnavigerade djungeln av webblösningar för dem som vill skapa sida till sitt lag. Utifrån befintliga lagsidor tittar vi närmare på hur du kan gå till väga, vilka olika plattformar som finns att välja på och vilka som kan tänkas passa dig och ditt lag bäst. Fotbollslaget Skicka BK har byggt sin lagblogg i Googles webbpubliceringsverktyg Blogge
r.


En bra webbsida kan ge ditt lag den där X-faktorn som skiljer ut ett korplag i mängden. Kim Fastesson i mixfotbollslaget Skicka BK tycker att alla lag borde satsa på att ha någon sorts publik sida.

– Alla lag måste ju kommunicera med sina fans och sina rivaler. Våra främsta målgrupper är motståndarlag, eftersom vi ofta hyllar eller sågar dem, fans, vänner och familj, eftersom de känner oss och har rätt att få veta vad det är vi lägger så mycket tid och energi på, och sen gärna andra Korpenutövare som vill bli inspirerade, säger Kim.

Skickabloggen, som Skicka BK kallar sin lagsida, är byggd i Blogger, ett CMS (publiceringsverktyg) utvecklat av webbjätten Google.
– Plattformen uppfyller det syfte vi är ute efter och har lätthanterligt design och funktion, konstaterar Kim.


För att uppmuntra fler lag till att skaffa webbsidor tycker Kim att Korpen borde uppmärksamma de som finns idag, dela olika lagsidor i sitt flöde på Facebook samt ha olika tävlingar för att uppmärksamma olika lags sidor. 

– Tyvärr har inte stött på så många andra mixlag som har sidor. Tidigare spelade vi en del cuper i renodlade herrgrupper. I samband med att vi scoutade lagen så kollade vi ofta efter lagsidor och fann ganska många. Jag vet att Bara Bajare DK har en sida, där de skriver schyssta matchreferat och så, men vet inte om den är offentlig på samma sätt som vår blogg. Men detta är ju att föredra, det är skitkul. Det funkar ju också om man bara kör via Facebook. 

Skickas BK har i början av nästa år haft sin sida i fem års tid. Kim förklarar varför det blev en lagsida just med betoningen på fenomenet blogg:
– Jag tror att idén föddes just då det var som mest populärt att ha en blogg. Alla skulle ha en blogg! Minns jag rätt så var det väl hälften ironiskt och hälften funktionellt. Vi ville berätta för nära och kära vad vi håller på med, samtidigt som vi såg en möjlighet att använda den till något roligt.

– Ända sedan starten har vi regelbundet uppdaterat med matchreferat, olika former av julkalendrar, spelarpresentationer, liverapportering från fester vi är på, samt diverse pretentiösa krönikor och andra helt spontana inlägg. Mest tid lägger vi ner under sommarsäsongerna, annars peakar vi nog under december med julkalendern samt eventuellt inför uppstart av säsongen för att hypa oss själva och bli taggade!


Korpgluggens omdöme om Blogger som webbplattform:

+ Det är väldigt enkelt och intuitivt att starta en Bloggersida. Om du dessutom kan lite CSS och HTML kan du ta ut svängarna ytterligare.
+ Blogger är gratis och genom ditt Googlekonto får du även ett Blogspot-utrymme för din sida.
+ Plattformen är tämligen säker och stabil.

- Blogger har en begränsad uppsättning mallar. Det gör att många sidor ser snarlika ut och då det inte är öppen källkod kan möjligheterna att designa sidan efter dina önskemål tyckas en aning begränsade.
- Begränsningarna gäller dessvärre även funktionalitet, där du har betydligt färre alternativ att bygga ut sidans funktioner än i andra CMS.
- Bildhanteringen känns gammalmodig du får ett begränsat lagringsutrymme för bildfiler.
- Google äger rent tekniskt din Bloggersida.

OBS! Korpgluggens omdöme rör inte lagets sida utan endast webbplattformen i sig.

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN