Lagsidan: Pumorna

Av Carlis Fridlund den 16 december 2015
Kategorier: Fotboll, Innebandy, Innefotboll, Lagsport


Korpgluggen fortsätter oförtrutet sin granskning av webbplattformar för korplag. Vi tittar på befintliga lagsidor och väger fördelar mot nackdelar för att ge vägledning utifall du själv vill starta en sida för ditt lag. Idag tittar vi på Lagsidan där fotbolls- och innebandylaget Pumorna har sin sida.


Pumorna är enligt egen utsago vana både vid att synas och att vara med överallt. De har exempelvis kammat hem titeln Årets korplag 2014. Inte helt oväntat har Pumorna även markerat sin närvaro på internet. Pumorna har haft sin sida sedan 2007 och att valet föll på just webbtjänsten lagsidan.se var mest av praktiska skäl, berättar Catha Sjögren:
– Vi ville ha en plattform där vi lätt och överskådligt kunde se hur många som skulle komma vid varje träningstillfälle eller match.

– Jag lägger inte ner jättemycket tid på den rent utseendemässigt. När vi skapade sidan gjorde vi såklart en del, samt en uppdatering med ny logga och ett annat typsnitt. Däremot använder vi den dagligen till våra aktiviteter, som träningar, matcher, mm. Alla spelare anmäler sig på hemsidan, dvs tackar ja eller nej för att vi ska veta hur många vi är per tillfälle. Även ”fast information”, så som spelartrupper, låter jag ligga kvar på första sidan för att vi ska ha uppsikt.

Catha ser både fördelar och nackdelar med Lagsidan:
– Fördelen är att det är lätt att ha översikt över hur många som kan spela eller träna vid varje tillfälle. Nackdelar är att lagsidan.se är väldigt dåliga på att göra de förbättringar vi önskat. T ex önskar jag att som medlem kunna anmäla mig till varje tisdagsträning, utan att behöva gå in på varje specifik träning.

Men Pumornas sida är ändå inte riktigt en del i klubbens strävan efter att alltid vara med och synas överallt.
– Vi har i dagsläget inte så stort intresse av att sidan ska synas utåt, då målgruppen för sidan främst är lagmedlemmar. Vi syns hellre på Facebook, som vi också använder, avslutar Catha.

Korpgluggens omdöme om Lagsidan som webbplattform:

+ En etablerad sida med väldigt många anslutna lag.
+ Det är lätt och går snabbt att starta en sida.

+ Kräver inga förkunskaper och med lite pill kan du ändra färger, typsnitt, etc i de olika mallarna.

- Efter den fria provmånaden kostar det från 400 kronor per år att ha en sida på sajten.
- Basdesignen på lagsidan.se är rentav estetiskt anskrämlig.
- Har funnits länge, men utan att ha utvecklats nämnvärt de senaste tio åren. I nuläget känns webbplattformen väldigt daterad och omodern och saknar många funktioner som erbjuds av andra webbplattformar som dessutom är gratis.

OBS! Korpgluggens omdöme rör inte lagets sida utan endast webbplattformen i sig.

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN