Lagsidan: Långholmen FC

Av Carlis Fridlund den 08 januari 2016
Kategorier: Fotboll, Innefotboll, Lagsport


Så var 2016 igång och på Korpgluggen fortsätter outtröttligt sökandet bland olika lösningar för korplagssidor på webben. Den här gången tittar vi på Squarespace, en webbplattform där bland andra fotbollslaget Långholmen FC har sin residens.


Långholmen FC bildades 2002 och då som nu främst av spelare med hemvist på de brittiska öarna. Laget har vuxit och har idag flera herr- och damlag som spelar i både Förbundets och Korpens serier. The Stripes, som klubben kallar sig, var också relativt tidiga med att markera sin närvaro på internet. Klubbsekreteraren Pete Skinner berättar om LFC och deras relativt nyrenoverade lagsida.

– Långholmen FC har haft en klubbsida sedan 2004, men den nuvarande har legat uppe sedan början av 2015. Vi ville ha en webbsida som återspeglade klubbens särprägel. Långholmen FC har åtta lag som spelar antingen i Korpens eller Fotbollsförbundets serier, så vi vill ha en tillgänglig sida för spelare, fans och fotbollsintresserade, där all relevant information om klubben ska finnas samlad.


LFCs nya sida är byggd i webbtjänsten Squarespace, en lösning som Pete över lag är mycket nöjd med.

– Man får en responsiv webblösning, dygnet-runt-support och sidan är lättskött men ger samtidigt ett proffsigt resultat. Vi lade mycket energi på att skapa den nya designen, men nu är det jobbet slutfört. Vi uppdaterar veckovis, men det är relativt snabbt gjort. Den uppfyller de behov vi har av att profilera vår klubb. Vi vänder oss främst till spelare, fans, vänner och potentiella sponsorer, samt till media om de söker information. Vi hoppas också att locka till oss fotbollsspelare som vill ansluta till LFC genom att visa upp att vi är en seriös Stockholmsklubb, avslutar Pete.

Korpgluggens omdöme om Squarespace som webbplattform:

+ Responsiv, dvs ger bra läsupplevelse och navigation på såväl datorskärm som mobiltelefon eller platta.
+ En mängd mallar och alternativ som ger förutsättningar för ett snyggt slutresultat.
+ Många olika möjligheter att expandera sidans funktionaliteter utan att behöva kodning.

- Kostar en slant (drygt 800 kr per år).
- Tidskrävande att få till ett bra färdigt resultat.
- Som på många responsiva plattformar kan sidorna te sig lite väl minimalistiska.

OBS! Korpgluggens omdöme rör inte lagets sida utan endast webbplattformen i sig.

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN