Lagsidan: BK Brunkers

Av Carlis Fridlund den 05 februari 2016
Kategorier: Innebandy, Lagsport


Letar ditt korplag efter en passande webblösning för en lagsida? Korpgluggen ger dig råd på vägen, både kring plattformar och olika exempel bland befintliga lagsidor. Idag tittar vi på innebandylaget BK Brunkers som byggt en innehållsrik lagsajt i webbpubliceringsverktyget Wordpress.


Vår expedition bland webbplattformar och andra lösningar för lagsidor går mot sitt slut, men innan vi summerar intrycken hinner vi med ännu ett gott exempel. Innebandylaget BK Brunkers utmärker sig med en Wordpress-sida som innehåller det mesta man kan önska sig, alltifrån detaljerade matchrapporter till statistik, bilder och spelarpresentationer. Tanken med sidan är att dokumentera Brunkers framfart för spelarnas egen skull men också för andra som kan vara intresserade av att följa laget.

– Vår målgrupp är främst nära och kära, men vi vill nå ut till alla sportintresserade som tycker om lag med glimten i ögat, berättar BK Brunkers David Berggren som också byggt sidan.

– Jag lade ner mycket tid när sidan startades med att göra alla spelarprofiler och få ordning på all information. Sedan dess har jag fortsatt lägga ner flera timmar i veckan under säsongerna för att hålla sidan uppdaterad. Om man ska ha en sida ska den vara uppdaterad, annars kan det kvitta.

Efter mycket slit hade BK Brunkers lagsida så premiär den 14:e november 2011, en sida gjord i Wordpress som är en av de marknadsledande aktörerna bland webbpubliceringsverktygen.

– Jag har jobbat i Wordpress tidigare så det föll sig naturligt, det är ett enkelt verktyg att använda, säger David och fotsätter:
– Jag försöker vara personlig i tilltalet och väva in mycket humor för att göra det läsvärt. Det finns några andra lagsidor jag tittar på, men de är ofta dåligt uppdaterade, tyvärr. Det vore kul med fler sidor! Korpen Stockholm borde definitivt lista alla lagsidor, om det inte redan är gjort. Sedan kan man alltid göra fler små korta reportage om de olika sidorna för att hålla intresset uppe.

– Tips till andra är att hitta sin ambitionsnivå. Satsa inte för högt i början med att ha får många bollar i luften, för då är det lätt att tröttna. Det absolut viktigaste är att sidan är uppdaterad och levande. Det finns enkla verktyg som kan underlätta. Exempelvis har Wordpress en ny sida för sportlag som heter Sportspress som vi ska testa!


Korpgluggens omdöme om Wordpress som webbplattform:

+ Enkelt, snabbt och intuitivt att komma igång med en egen sida.
+ Wordpress är gratis och har öppen källkod, så om du är bekväm med PHP och MySQL kan du ta ut svängarna ordentligt.
+ Även om du inte är haj på programmering finns det massor med plugins som du kan installera för att bygga ut funktionaliteten på lagsidan.

- Grunddesignen och layouten på de mallar som finns är snarlika. Om du inte har skapliga kunskaper i webbdesign och lite kodningskunskaper är det svårt att få sidan att till utseende skilja sig från andra Wordpressidor.
- Liksom många andra populära publiceringsverktyg med öppen källkod gör Wordpress kontinuerliga säkerhetsuppdateringar som inte nödvändigtvis är kompatibla med de plugins man installerat.

OBS! Korpgluggens omdöme rör inte lagets sida utan endast webbplattformen i sig.

 

 

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN