Korpens integrationsprojekt kan få eldsjälspris

Av Carlis Fridlund den 22 mars 2016
Kategorier: Fotboll, Innefotboll, Lagsport


I mars 2017 går Eldsjälsgalan av stapeln, där föreningslivets eldfängdaste själar ska prisas. Nominerad är Humberto Rengifo som tillsammans med Korpen Stockholm har chansen att ta hem priset för integrationsprojektet Röda Linjen. Korpgluggen ringde upp Tony Gren på Korpen Stockholm för att få veta lite mer om projektet och nomineringen.    


Grattis till nomineringen. Hur känns det?
– Tack! Det känns såklart jättekul och hedrande att vårt projekt har blivit nominerat!

Kan du berätta lite mer om Röda Linjen-projektet?
– Humberto Rengifo kontaktade Korpen Stockholm och berättade sitt livs historia, om sin kärlek till fotboll och om ett projekt som han sedan något år tillbaka arbetat med. Idén är att göra insatser för socialt ansvarstagande och integration för ungdomar i områdena Sätra-Norsborg med omnejd längs Röda Linjen. Där finns många ungdomar med olika etnicitet som har hamnat utanför samhällets sociala skyddsnät på grund av kriminalitet, droger och andra sociala problem. Genom fysisk aktivitet i form av fotboll får dessa ungdomar något att se fram emot och som kan ge dem en struktur de saknat i sina liv.

– Kopplingen med Korpen Stockholm var naturlig då Humbertos fotbollslag redan var med i seriespelet. Från våren 2015 tills idag har projektet vuxit från 10-12 personer till 70-80 och 24 av dem är tjejer/damer som nu spelar aktivt i Korpen Stockholms fotbollsserier.


Hur ser Korpen Stockholms engagemang i projektet ut?
– Många är engagerade i projektet. Vi stöttar så mycket som möjligt och det kan handla om allt från rådgivning, utbildning, kontakter med myndigheter till träningstider och material som är nödvändigt för projektet. Vi har bokat Bredängshallen varje söndag mellan klockan 17-19 för öppen träning. Alla är välkomna!


När får vi veta om Korpen Stockholm blir Årets eldsjäl?
– Det är en ganska lång process. Fram till 30:e april kan du nominera olika bidrag och från 16:e maj öppnas slussarna för att rösta fram sin favorit. Du har möjlighet att rösta ända fram till Eldsjälsgalan i mars 2017. Missa nu inte att rösta på vårt bidrag!


Läs mer om nomineringen till Årets eldsjäl och Röda Linjen-projektet här.

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN