P'tit Punch nominerade till Årets korplag

Av Carlis Fridlund den 26 mars 2016
Kategorier: Fotboll, Lagsport


Nu är det dags att nominera Årets korplag 2016, hedersutmärkelsen som tillfaller det lag som bäst utmärker sig som goda ambassadörer för Korpen Stockholm. Några som visat beredvillighet i stort och smått och skänkt glädje och gemenskap till andra är korpfotbollslaget P'tit Punch.

Snart avgörs vilka som tar hem den brottartunga titeln Årets korplag! I år läggs extra fokus på lag som visar ett stort hjärta och ett samhällsengagemang utöver det vanliga. Inom Korpen Stockholm finns många goda exempel på fina initiativ både i stor och liten skala, men med den gemensamma nämnaren att verka för ett varmare och mer inkluderande samhällsklimat. Extra glädjande är när initiativen kommer från engagerade individer eller korplagen själva, som till exempel fotbollslaget P'tit Punch.

P'tit Punchs lagledare Sebastian Sedeki är en 30-årig skåning som brinner för fotboll:
– Jag engagerar mig med stor glädje i samtliga sammanträffanden där en boll är närvarande, om det så må vara inom korpfotbollen, fotbolls-VM, eller när favoritlaget Manchester United eller Kung Zlatan lirar.

– P’tit Punch är ett härligt kompisgäng av blandade lirare från hela Sverige som spelar med mycket glädje och energi. Vår resa började 2009 i Lund, då laget bildades av två skånska studenter med påbrå från Frankrike och Guadeloupe. Det sistnämnda landet har även varit en viktig inspiration i
valet av vårt lagnamn, då den karibiska drinken P’tit Punch kändes som ett exotiskt och tilltalande val när potentiella lagnamn diskuterades en gråmulen kväll. Traditionsenligt så dricker vi således alltid dessa numera klassiska drinkar på våra lagfester, som vi brukar köra inför varje inomhus- och utomhussäsong. Bortsett från matcherna så är ju sådant som lagträffar och lagfester viktigt för sammanhållning och gemenskap, vilket vi värdesätter högt i vårt lag.

– Det är till stor del just av anledningen gemenskap som vi valt att engagera oss i olika ideella sammanhang. Det hela började med att vår eminenta backbjässe Henrik Duong, även känd som "Dongen", kontaktade Fryshuset och anordnade en välgörenhetsmatch mot ungdomar som kommit till Sverige på egen hand. Han kände att det var viktigt att de känner sig välkomna och att man ställer upp och hjälps åt för att få ett trivsamt samhälle där alla är inkluderande. Alla i laget kände likadant och inför denna match hjälptes alla åt att samla in kläder som vi sedan skänkte till ungdomarna. Vi plockade även pengar ur vår klubbkassa för att köpa in olika priser. Bland annat anordnade vi en strafftävling där vinnaren fick en svensk landslagströja.

– Välgörenhetsmatchen blev väldigt lyckad och framförallt så såg vi hur kul ungdomarna tyckte att det var. För oss blev det väldigt givande att vi kunde bidra på detta sätt genom fotbollen, så därför har vi fortsatt att anordna fler sådana här matcher. Senast anordnade vi en välgörenhetsmatch till mot Fryshusets ungdomar. Till denna match ställde också domaren Henrik Johansson från Korpen upp med sin tid.

– Det är väldigt kul när många vill hjälpa till. Vi har även ställt upp i Världsmästerskapet, Korpen Stockholms turnering för inkludering. Vi kommer definitivt att fortsätta engagera oss på detta sätt framöver, och vill passa på att uppmana andra korplag till att göra detsamma. Det krävs inte speciellt mycket men ger så mycket tillbaks!

– Om jag ska motivera varför P’tit Punch borde bli årets korplag är det för att vi har visat ett starkt samhällsengagemang och bygger vårt lag kring gemenskap, vilket vi anser är grundstommen i korpfotbollen. Det skulle vara en enorm ära att få ta emot detta pris och såklart även vara ett kvitto på att vi införlivar Korpens anda, både på och utanför fotbollsplanen. Denna titel skulle även vara historisk för P’tit Punch i bemärkelsen att vi hittills gått titellösa trots att laget funnits sedan 2009. Det har med andra ord väldigt tydligt gått upp för oss att vi är ett klassiskt mittenlag.

­– Andra lag som förtjänar en nominering till denna titel skulle vara samtliga lag som deltog i Världsmästerskapet, som vittnade om att de inte bara är ”in it to win it”, utan även vill bidra med något till samhället.


Vill du nominera ditt lag eller några andra till Årets korplag? Läs mer här!
 

Övriga nominerade är:

Unite Stockholm

Flyttfågeln FC

Mardrömselvan

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN