Flyttfågeln FC är Årets korplag!

Av Carlis Fridlund den 14 april 2016
Kategorier: Fotboll, Innefotboll


På onsdagskvällen höll Korpen Stockholm sin årliga upptaktsträff inför fotbollssäsongen. Drygt 650 personer fanns på plats på Colosseum under Tele2 Arena och kvällens höjdpunkt var naturligtvis korandet av Årets korplag 2016 där juryns röst till slut föll på Flyttfågeln FC!

Så var det äntligen dags att svara på frågan vilka som blir Årets korplag 2016. Korpgluggen har under de senaste veckorna kunna presentera de initiativ med koppling till lag i Korpen Stockholms verksamheter som kandidater till Årets korplag. Samtliga nominerade var lag som, lämpligt nog, på lite olika vis lyft fram fotbollen som medel för integration och inkluderande av nyanlända flyktingar.

I vanlig ordning kan juryn inte ha haft ett helt lätt arbete att välja ut ett lag bland kvartetten av mycket behjärtansvärda och imponerande initiativ, men bara ett lag kan ståta med titeln Årets korplag. Kvällens konferencierer, Kalle Josephson hemmahörande i korplaget Hjärtat, samt Anna Fernlund med Hoyzer som klubbadress, gick igenom de nominerade lagen: Mardrömselvan, Flyttfågeln FC, P’tit Punch samt Unite Stockholm. Till publikens jubel var det Flyttfågeln FC, representerade av initiativtagaren Erik Englund, som fick äntra scenen för att ta emot den ärofyllda titeln Årets korplag.


En rörd och stolt Erik Englund, initiativtagare till Flyttfågeln FC, tog emot priset på scenen.

– Jag är helt chockad. Men det känns bra! Grabbarna i laget kommer att bli överlyckliga när de ser det här! När jag har sett och läst om vad de andra nominerade har gjort för skitfeta grejer skulle jag på något vis vilja dela det här priset med dem, sade en påtagligt rörd Erik Englund.


Utöver utmärkelsen och en inteckning i det maffiga vandringspriset vann laget gratis deltagande i sommarens Korpen National Cup och ett nytt matchställ, något som Erik tidigare bekostat ur egen ficka.

Juryns ordförande Henrik Teljfors, tillika Korpen Stockholms fotbollsgeneral:
– Det var givetvis svårt att välja en vinnare bland dessa fyra fantastiskt fina initiativ. Som Erik själv sa från scenen så skulle en vilja dela priset i fyra delar och premiera alla. Men efter mycken vånda kom juryn fram till att Flyttfågeln FC med dess otroligt engagerade lagledare Erik Englund i spetsen förtjänar detta pris allra mest. Att han ur egen ficka bekostat all utrustning och på så kort tid fått ihop ett lag och dessutom börjat spela fin fotboll och vinna matcher är värt all respekt."

– Givetvis hoppas vi även att alla dessa fyra bidrag ska sporra andra att göra liknande saker. Vi från Korpen Stockholms sida kommer fortsätta stötta behjärtansvärda projekt så mycket vi bara kan. Bland annat har vi beslutat att subventionera anmälningsavgifter för lag bestående av nyanlända, asylsökande och hemlösa, något som redan nu lett till att både boenden och privatpersoner startat korplag för att ge dessa utsatta människor en meningsfull sysselsättning. Det känns oerhört viktigt att vi visar att alla är välkomna i Korpen dessa dagar av utanförskap, främlingsfientlighet och hat, avslutar Henrik.

Vi gratulerar Årets korplag Flyttfågeln FC och kommer såklart att följa deras framfart under året.


Här kan du läsa Flyttfågelns nominering till Årets korplag

Fler bilder från Upptaktsträffen hittar du här

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN