”Det var en chock!”

Av Carlis Fridlund den 10 maj 2016
Kategorier: Fotboll, Innefotboll, Lagsport


Det har nästan gått en månad sedan Flyttfågeln FC utnämndes till Årets korplag 2016 i tuff konkurrens med andra korpfotbollslag som även de gjort storartade insatser för integration. Vi kollade med lagledaren och initiativtagaren Erik Englund om segeryran lagt sig och fotbollsvardagen tagit vid.

Hej Erik! Hur är läget med Årets korplag Flyttfågeln FC?
– Vi har legat i hård försäsongsträning med minst en träning eller träningsmatch i veckan, så vi är riktigt laddade för vår första utomhussäsong. Men vi njuter fortfarande av att bära titeln som Årets korplag! 

Beskriv känslan när du hörde ert namn läsas upp som Årets korplag på fotbollens upptaktsträff!
– Det var en chock! Vi hade ju tänkt tanken, men det blir en helt annan grej när man sitter där med alla andra korpspelare plus de andra som var nominerade. Den andra känslan var en stor stolthet över vad jag och laget lyckats med. Det var sjukt mäktigt att få gå upp på scen och ta emot priset, men det hade såklart varit ännu fetare om vi hade kunnat göra det hela laget tillsammans.

Hur reagerade lagkamraterna när de fick reda på att Flyttfågeln FC blivit Årets korplag?
– Jag tror inte riktigt att de hade förstått vad det egentligen var för sorts pris förrän jag och Eddie Kone berättade för dem hur många lag som är med i Korpen. De blev ju såklart väldigt stolta och sjukt glada över att få priset, så nu står det på deras boende i Farsta så de hela tiden kan bli påminda om att Flyttfågeln FC är Årets korplag!

Har ni firat det på något sätt?
– Vi firade med en träningsmatch, som vi såklart vann i all hybris! Sedan gick vi hem till boendet för att fira med tårta. Det blev nog ett hundratal bilder på priset som flödade ut på Facebook, Instagram och Snapchat! Det har blivit lite av en tradition att fira vinster, priser och säsongsavslutningen med tårta. Dessutom blir det alltid några fina känslomässiga tal.

Blir det mycket skryt, eller håller ni en mer blygsam profil?
– Det har nog sipprat ut en del skryt! Jag har sagt till grabbarna att de ska vara sjukt stolta över det här priset och sträcka på sig. Så någon alltför blygsam profil har vi nog inte hållit. Vinner man något så fint som Årets korplag så tycker jag inte man ska hålla på det allt för hårt och särskilt inte de här grabbarna som verkligen har visat hjärta för det här laget.

Har ni börjat vänja er vid att använda prefixet Årets korplag?
– Haha! Nu sitter det djupt rotat så vi kommer njuta av det fram tills nästa års Korpengala då någon annan får bära titeln.

Skissen på Flyttfågel FCs klubbmärke som ska pryda matchstället

Hur tror du att titeln Årets korplag kommer att påverka Flyttfågeln FC som lag?
– Det hade redan under inomhussäsongen skapats en stolthet kring Flyttfågeln FC men jag tror att det här priset spädde på det ytterligare. Det finns verkligen en klubbkänsla som byggts upp på rekordkort tid! Vi har varit ett lag i mindre än ett halvår och det är redan en grym feeling i laget och alla visar ett enormt hjärta. Plus att med de nya matchställen som vi vann kommer det bli ännu coolare för där ska vi på med vårt klubbemblem som en av grabbarna i laget ritat.  

Utomhussäsongen har precis kommit igång med seriespelet. Vad tror du om lagets fortsatta framfart?
– Vi inledde med en stabil insats mot Skogås United i klassiskt VM94-väder och en grym inramning med mycket publik. Vi borde vunnit med 5-2 men det slutade 2-2 efter att de utjämnade i den sista minuten genom ett helt osannolikt snyggt mål från halva planen då de i en snabb kontring skjutlobbade in bollen över vår målvakt. Men vi känner oss bra mycket bättre förberedda för den här säsongen och vi har några stjärnskott som kommer att visa på härligt fotbollsgodis på Västboda BP ett antal söndagar framöver. Så med en akrobatisk målvakt, ett par brytsäkra backar, en misstänkt Vierakopia på mitten, några dribblingssugna yttrar samt en sylvass striker kommer vi nog att kunna bjuda upp till bra motstånd!

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN