Bromma Gräsklippare firade inför storpublik

Av Carlis Fridlund den 21 maj 2016
Kategorier: Fotboll, Lagsport


Foto: Arvid Sandberg & Lukas Åbom

På fredagskvällen var det femårskalas för Bromma Gräsklippare FK. Lagets Coach Sixten Norrby berättar om klubben som lockar storpublik till sina matcher i Ungdomsseriens västra elitdivision.

Berätta lite om Bromma Gräsklippare FK!
– Vi Brommas egen kvartersklubb och ett härligt kompisgäng. I huvudsak utgörs laget av Bromma-lirare, men även några innerstadsbor har anslutit på senare år. 

Vad är storyn bakom namnet Bromma Gräsklippare FK?
– Det kommer av hur vackert det är när de idylliska gräsmattorna i Äppelviken omsorgsfullt klipps en grönskande sommardag.

Hur kom det sig att ni började spela fotboll i Korpen?
– Korpspel var ambitionen redan från start. Vi ville ha ett alternativ till den fyrkantiga träningsvardag ett liv som BP-spelare innebär. Korpen Division 1 var det hägrande målet jag och två andra gossar, Otto och Joakim, hade när vi grundade laget våren 2011. Vår då ringa ålder förhindrade ett direkt inträde i korpserien. Det fick bli ett år av uppladdning på Ålstensskolans 5-mannaplan! 

Hur har laget utvecklats sedan starten för fem år sedan?!
– BGFK har genom åren representerats av allt från FIFA-experter (dataspelet, alltså) som inte kan få till ett vristskott, till nutida allsvenska spelare, så där har vi helt klart varit breda. Från början var vi på det strikta med att laget endast fick utgöras av elever från Äppelviksskolan. Detta innebar en viss begränsning, helt klart. Gymnasietiden fick oss att vidga våra vyer och plocka in spelare från övriga Bromma, vilket höjde oss några snäpp spelmässigt. Idag skulle jag säga att vi är riktigt vassa. Vi blir svåra att besegra i år, den saken är klar!


Matchen mot FK Fyren sågs av 110 åskådare och slutade 1-1. Foto: Arvid Sandberg & Lukas Åbom

På fredagen var det officiellt femårskalas med match och allt. Hur firade ni?
– Vi slog på stora trumman och firade med pompa och ståt. 110 personer slöt upp till matchen, trots regn.  Vi hade förberett med tårta och ballonger - som sig bör när en 5-åring ska uppmärksammas! Det kan även ha hänt att något alkoholhaltigt förtärdes. Sedan gick vi ut på stan och festade! 

Det är imponerande att ni spelar i ungdomsserien och ändå har funnits i fem år. Kommer BGFK att leva vidare tills ni hamnar i Oldboys-serierna?
– Vi kommer garanterat ha förutsättningar för det, då det finns ett stort intresse från många bekanta i Bromma att spela med oss framledes. Men hela poängen med vårt lag tycker jag är att det ska vara just vårt sköna gäng. Framtida säsonger i Korpen förutsätter att stommen i laget består, så vi får se vart tiden för oss. Ett guld ska vi hursomhelst hinna med, innan vi kan börja snacka korppension!


Här kan ni även se Bromma Gräsklippares jubileumsvideo!

Här kan ni se StockholmDirekts artikel om Bromma Gräsklippare!

 

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN