Årets KNC-mästare utsedda!

Av Henrik Teljfors den 04 juli 2016
Kategorier: Fotboll, Lagsport


100 lag deltog i den åttonde upplagan av Korpen Stockholms sommarcup i fotboll på Kärrtorps IP. Det bjöds inte på lika tropisk hetta som vanligt utan vädret var istället ganska idealiskt för fotboll. Cirka 20 grader varmt, växlande molnighet och nästan inte en enda regndroppe trots att prognosen från början sa något annat. Vädergudarna är med andra ord fortsatt på Korpens sida.

Förutom fin fotboll, nervkittlande straffsparksläggningar och vackra mål bjöds det på bl.a. speedshooting med fina priser från Intersport samt nicktävling. De som var bäst på att det sistnämnda och därmed vann varsitt matchställ från Nike var Gäddhänget (dam), Bellarolf (mix) och Dynamo Bergshamra (herr).

Hur gick det då i själva fotbollen?

Tio lag var anmälda i damklassen fördelade på fem per grupp. De fyra bästa lagen i grupperna gick vidare till slutspel. Det skulle visa sig att lottningen blev ganska ojämn då samtliga fyra lag i semifinal kom från Grupp B som alltså visade sig vara Dödens grupp. Där blev det en rysare in i det sista men The Red Balls knep den sista slutspelplatsen på målskillnad framför näsan på BK Benbrott. 

Grupp A var mer ojämn. Beach FF, Pumorna och Cissi & Co var klart bäst medan The Ballerz och Vaknar F.C. (Dam) slogs om att undvika sistaplatsen och uttåg ur cupen. När lagen möttes blev det 0-0 men The Ballerz 0-10 i målskillnad var snäppet bättre (eller kanske snarare mindre dåligt) än Vaknars 1-18. Därmed gick de förstnämnda till slutspel utan att ha gjort ett enda mål...

I slutspelet visade det sig som sagt att grupp B varit den svåraste gruppen. Beach FF som vann grupp A blev utspelade av The Red Balls och förlorade med klara 1-4. Ulven Ladies besegrade Cissi & Co med 1-0, de regerande mästarna Gäddhänget tvålade till The Ballerz med 6-0 och KBK BK gjorde detsamma med Pumorna (5-1).

Framme i semifinal vann så The Red Balls över Ulven Ladies med matchens enda mål och KBK BK som förlorade gruppspelsmötet mot Gäddhänget lyckades nu vända på steken och vinna på straffar. 

Finalen blev jämn och målsnål men The Red Balls som verkligen växte in i turneringen efter en svajig start kändes lite tyngre och när högeryttern Karin Jansson elegant chippade in 1-0 förbi en utrusande målvakt var saken biff. Lagkaptenen och lagets genomgående bästa spelare Kristina Nyman fick lyfta segerpokalen och revanschen för den snöpliga finalförlusten mot Gäddhänget ifjol var ett faktum.

 
Dammästare: The Red Balls. Inte en enda seger i gruppspelet men i slutspelet lossnade det rejält.

Även mixklassen bestod av 10 lag indelade i två femlagsgrupper där de fyra bästa lagen i grupperna gick vidare till slutspelet.

I grupp A dominerade fjolårsmästarna Skicka BK som även leder sin serie Mix Söder Elit i överlägsen stil. De hade dock tuff konkurrens av blandlaget Södra Källas TM som bestod av tre olika för cupen ihopslagna korplag. De två andra lagen som gick vidare från den gruppen var FC Erkers och Freds vänner (mer kända som In Skjut Ut Slut i seriespelet). FC Inkognito fick respass efter fyra raka förluster. Kul med det laget är dock att det blivit till genom Korpen Stockholms Spelarbank på Facebook. Ett bra sätt att hitta lag att spela med eller för lag att hitta fler spelare.

Den andra gruppen vanns klart av Ulven United före Bellarolf (bestående av damlaget Bellatrix Horribilis och herrlaget Rolf Sport), Hälta-Hälta och Hermanos United som tog den lediga platsen i mixklassen bara några dagar före cupstarten. Den femte laget i gruppen (Idun Maffia) kastade tyvärr in handduken redan dagen innan cupen.

I kvartsfinalen slog Skicka planenligt Hermanos United (2-0), Bellarolf besegrade FC Erkers (2-0) och Södra Källas TM skickade hem Hälta-Hälta med 3-1. Så långt inga direkta skrällar. Men att Freds vänner skulle slå ut Ulven United med klara 3-1 var mer oväntat. I semifinalerna besegrade sedan Skicka Bellarolf med 2-1 medan Södra Källas TM gjorde processen kort mot Freds vänner (2-0). 

I finalen blev det repris på det spännande och tuffa gruppspelsmötet mellan Skicka BK och Södra Källas TM. Då vann Skicka något orättvist med 1-0, nu var matchen jämnare men även denna gång avgick de gröntröjade med segern. Finalens enda mål var riktigt snyggt och gjordes av Clement Kabogoza vilket ledde till att kapten Jessica Nilsson fick höja segerpokalen till Kärrtorps skyar för andra året i rad.

Mixmästare: Skicka BK. Andra året i rad, ser vi början på en lång segersvit?

Herrklassen bestod av 80 lag indelade i 16 femlagsgrupper där de två bästa lagen i varje grupp gick vidare till slutspel. Sex grupper spelade på fredagen medan övriga hade sitt gruppspel under lördagen. Slutspelet med start vid 16-delsfinaler gick sen av stapeln söndag eftermiddag/kväll.

Framme i kvartsfinal vann Kungsholmens Glassfabrik över Sthlm United med 2-0, Ravens FC från Göteborg slog Siffet BK med samma siffror, fjolårsmästarna Kilimanjaro FC besegrade Black Snappers med 2-1 i en repris på förra årets final och i den fjärde och sista kvartsfinalen lyckades Ang F.C närmast mirakulöst vinna över Loket trots 0-1 underläge med sekunder kvar på matchklockan. Kvittering på frispark följt av seger på straffar var segerreceptet.

Göteborgarna Ravens slog därefter Glassfabriken med matchens enda mål medan Ang detroniserade de regerande mästarna Kilimanjaro på straffar. Även finalen gick till straffar och kvaliteten på dem var avsevärt mycket högre än på dem mellan Italien och Tyskland i fotbolls-EM. Till slut blev det dock ett avgörande och det blev Ravens som drog det längsta strået till sina supportrars ohämmade glädje. 


Herrmästare: Ravens FC. Åker hem till GBG med guldmedaljer, pokal och inteckning i vandringspriset.

Vi vill passa på att tacka samtliga medverkande lag, spelare, domare och funktionärer samt våra samarbetspartners Intersport, Nike, Hallmans.nu, Cardskipper och Butterfly/TTEX för en fantastisk fotbollshelg! Vi ses nästa år!
 

Resultat och spelprogram hittar ni här

Fler bilder och filmer hittar ni på vår Facebooksida

Fyll gärna i vår enkät för att hjälpa oss att göra nästa års cup ännu bättre


Foto: Hannah Cederberg (överst) och Peter Karlsson (övriga)

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN