Anordna fotbollsturnering för vänner och familj

Hur roligt vore det inte med en fotbollsturnering för vänner och familj? Har man en stor släkt kan det bli en turnering mellan familjerna, vilken kommer att stå som slutgiltig segrare och vinna den eviga äran att vara familjens fotbollsproffs? Det kan väcka tävlingsinstinkten hos de flesta, för ingen familj vill ju vara den som förlorar. Alla kan vara med på sina egna villkor och det kan vara bra och försöka dela upp lagen så att de blir så jämna som möjligt så att det är rättvist.

Det kan vara bra att ha ett fällbart bord på planen där man kan ställa upp flaskor med vatten att svalka sig med. Att dessutom ha en helt oberoende domare kan vara ett måste. Man vill inte att det blir för hårdhänt eller att osämjan direkt börjar utifrån att det döms och blir straff för motståndarna. 

En turnering med vänner och familj kan bli ett återkommande inslag varje år, vilket förutom att det är väldigt roligt blir en anledning till att träffas och umgås. Efter själva turneringen kan man samlas, grilla och bara ha en riktigt trevlig kväll tillsammans. Barnen får möjlighet att leka och de vuxna kan prata och utbyta lite skvaller med varandra. Någon måste vara de första att ordna och organisera en turnering, men blir det succé brukar det vara lätt att låta ansvaret rulla vidare till någon annan kommande år. Kanske det blir vinnarnas uppgift att ordna kommande år?