Inspireras av barn

Att vara med i ett Korpenlag är inte bara för vuxna, utan även för barn. Ofta säger man att barn inspireras och gör som vuxna människor gör. Men ibland kanske det skulle vara bra att tänka tvärtom. Alltså att de vuxna inspireras av barnen. För alla vuxna kan då och då behöva slappna av lite och kanske leka och skoja med en fotboll istället för att spela fotboll.

Barn har förmågan att gå på känsla och instinkt. Det kanske man inte kommer så långt på om man vill vinna mängder av fotbollsmatcher på höga nivåer, men att stoppa in en lekmatch mellan alla allvarliga träningar då och då är en bra idé. Då får laget både en bättre gemenskap och all press släpps lite för en stund.

Tips för att börja leka

Om andra i ditt lag inte tycker att det här är en bra idé kan du försöka göra hela situationen lite mer konkret. Ett förslag är att spela en fotbollsmatch, men med en twist. En twist kan vara att ni ska spela fotboll som man gör i Babblarnas värld eller något annat program som barn brukar titta på.

Det kan också vara bra att byta plats med barnen lite då och då. Att till exempel låta barnen hålla i er fotbollsträning istället för att ni vuxna håller i deras. Syftet med att leka och träna som ett barn ibland är att få mer utlopp för lust och känslor. Vilket i sin tur kan leda till att ni tillsammans blir ett bättre Korpenlag.