Kul teambuilding med elcykel kit

Teambuilding är viktigt för alla lag och ibland kan det vara kul att göra något nytt och annorlunda. Vad sägs om att bygga en elcykel? I ett elcykel kit får man allt man behöver för att transformera en vanlig cykel till en elcykel. Eftersom ni är ett helt gäng kan ni dela på kostnaden då ett sådant kit ligger på 3 000 – 4 000 och vem vet, ni kanske kan sälja elcykeln sedan och fylla på Korpenkassan? Notera att man måste köpa till ett batteri vilket lätt kostar ytterligare tre tusenlappar, men jämfört med vad en elcykel kostar att köpa så blir den totala kostnaden ungefär hälften.

I kittet ingår det ett hjul med borstlös navmotor och fäste för bromsskiva,
en elektronikbox, digital LCD-kontrollpanel till styret, pedalsensor, sadelväska, kablage och tumgasreglage. Det man ofta behöver köpa till vid sidan av är batterier och vilken typ av batteri man bör köpa varierar från kit till kit. Hur man fäster sin motor kan också variera. Vissa kit kommer med en motor
som ska fästas vid pedalerna, vilket ger riktigt bra draghjälp till bakhjulet.

Innan ni ger er ut på vägarna med den nya elcykeln är det viktigt att läsa på vilka regler som gäller. Om man kommer upp i över 25 kilometer i timmen så är det inte längre cykelregler som gäller, utan vid hastigheter över 25 kilometer i timmen är det mopedklass 2 och mellan 25 – 45 kilometer i timmen är det mopedklass 1.