Vad kan man göra efter turneringen?

Även som korplag kommer du ha möjlighet att medverka i turneringar, matcher och tävlingar som anordnas runt om i landet. Detta kan därför komma att innebära en hel del planering från er sida. Många korplag är nämligen helt ideella och du kan därför också behöva stå för en del av kostnaden på egen hand.

Vart ni ska bo, hur dagen ska struktureras och vad ni ska lägga pengar på är dock någonting som ligger helt i era egna händer. Vill ni betala för ett lyxigare spahotell så kan ni göra det, eller om ni istället vill bo lite billigare så kan ni själva hitta ett passande ställe. Så finns det några särskilda turneringar eller tävlingar för korplag som ni kan anmäla er till?

Vilka turningar finns?

Det finns i Sverige ett gediget utbud av turneringar för korpen, oavsett om ni spelar fotboll, ishockey eller någon annan form av idrott. Så kika på vad som finns i närområdet och vad ni kan anmäla er till. Kanske finns det också goda möjligheter att anordna er egen tävling eller turnering?

Vad krävs för att starta ett korplag?

Den kanske allra vanligaste frågan är oftast vad som krävs för att faktiskt kunna klassas som ett korplag. Hur gammal får man vara och vilka får medverka? Svaret är att alla föreningar som har som ambition att användas som en motion- eller idrottsverksamhet, kan klassas som korpen. Laget ska vara demokratiskt uppbyggt, där alla som vill får närvara. Föreningen kan ansöka om medlemskap till Korpen.