Ha en aktiv dag

Känner du igen dig med att du kan sitta i soffan med datorn och så vips hamnar du i ett mode som gör att timmarna bara rusar förbi, och att dagen helt plötsligt är slut? Ja, det är lätt att fastna på YouTube eller Instagram, där man bara scrollar vidare och vidare utan att ens förstå att tiden går. Men vad kan du då göra för att inte hamna i dessa mönster dag ut och dag in? 

Starta dagen mobilfritt

Att börja varje dag med att kolla igenom mobilen är inte så skönt som det låter. I alla fall inte för dina ögon, din kropp och din hjärna. Hur och vad du gör på morgonen smittar lätt av sig på ditt mående och din känsla för dagen. Att börja dagen med att surfa på datorn eller mobilen är alltså inte så smart. Istället för att gå in och kolla på olika hemsidor, sociala medier och tjänster genom att “klicka här” är det bäst att gå upp direkt. 

Aktivera dig och dina kompisar

Självklart är det inte bara på grund av att du scrollar på mobilen på morgonen som leder till att du sitter där i soffan. Det kan också handla om tristess eller att du inte har någonting att göra. Därför är det en utmärkt idé att ha någon slags aktivitet inplanerad varje dag. Det kan vara att spela en match med ditt Korplag, ta en promenad med en vän eller meditera. För både det fysiska och det psykiska behöver aktivering. 

Bli medveten

Detta är kanske det mest avgörande för om du ska lyckas stoppa dig själv med att surfa i timmar. Du måste bli medveten om vad du gör och vilja förändra det för att kunna göra en förändring. Svårare än så är det inte.