Sommaraktiviteter med Korpen

Sommaren är här och nu är det paddling, cykling, simning och utomhusträning som gäller! Yogagrupperna, Tai Chigrupperna, tennislaget och alla dansgrupper ger sig ut till parker och skogar för att njuta av solskenet och den friska luften med de ljumma vindarna. Lämna din elmoped hemma och ta en vanlig cykel istället, så att du får din dagliga motion, istället för att åka bil överallt och sedan svettas inomhus på gymmet. 

Ja, sommaren kommer med en massa härliga möjligheter till träning och motion utomhus, så vi brukar uppmuntra folk att pausa det där gym medlemskapet under sommarhalvåret. Utomhus får man bättre luft och med tanke på Corona så är det också fördelaktigt att man håller sig utomhus och undviker att vara inomhus med för många människor, speciellt när det gäller delad utrustning.

plogga-jog

Några av våra favoritaktiviteter under sommaren är frisbeegolf och plogga! Plogga, vad är det, undrar du? Jo, jogga plus plocka skräp är lika med “plogga”. Det var Erik Ahlström som kom på denna finurliga aktivitet och han berättar för Studio Korpen:

“När jag kom tillbaka till Stockholm efter att ha bott i Åre möttes jag av en dysfunktionell stad, berättar Erik. Jag cykelpendlade in till jobbet och såg skräp i drivor utefter vägarna som ingen plockade upp. Sen började jag springa med olika löpargrupper och plocka skräp. Plogga helt enkelt.”

Men sedan har vi också klassiska aktiviteter som Kubb, där man tar det lite lugnare men samtidigt kan umgås utomhus i solskenet. Det är en mysig aktivitet som alla åldrar kan vara med på.