Upptäck omnejderna på två hjul

Åk ut med laget och utforska omnejderna med ett par hjul och ett styre… Ja, en cykel! Men, frågan är, ska det vara vanlig cykel eller elcykel? Vad är egentligen skillnaden och vad säger folk som har testat både och? Det viktigaste kanske är att man kommer överens med laget om huruvida det ska vara elcykel eller vanlig cykel, annars kan det bli svårt för de med vanlig cykel att hänga med i tempot! En elcykel ger dig i och för sig bara assistans upp till 25 kilometer i timmen när du trampar, sedan slutar motorn att hjälpa dig framåt.

Vi har märkt att seniorer tycker att det är skönt med elcykel för att man får en extra skjuts i uppförsbackarna. Med en elcykel kan man cykla vart som helst utan att behöva bekymra sig om backar och längre sträckor. En annan lite överraskande observation är faktiskt att det kan ge bättre motion med cykel just för att många cyklar mycket mer när de har lite hjälp på traven.

Batterierna räcker upp till 15 mil beroende på vilken cykelmodell man har. Olika elcyklar kommer med olika typer av batterier, så det kan variera ganska kraftigt. Det viktigaste är att man kommer ihåg att ladda batteriet kvällen innan! Ha en diskussion med ditt Korpenlag och fråga vad medlemmarna vill göra. Om alla har en elcykel kan det vara en jättebra idé att åka ut på ett äventyr i sensommaren. Men om de flesta föredrar cykel så är det också ett härligt alternativ!