Börja spela i ett korpenlag

Vem kan egentligen spela i ett korpenlag? Alla är det korta svaret. De som vill utöva någon form av idrott men inte spela på professionell nivå utan mer för att få konditionsträning och ha roligt. Många har hört talas om korpen i sammanhang tillsammans med fotboll. Dock finns korpenlag inom alla möjliga idrotter, både individuella och lagidrott. Det spelar alltså ingen roll om du vill utöva friidrott eller spela innebandy, du kan ändå hitta en gemensam plattform tillsammans med andra.

När man är yngre finns det ofta lag inom olika åldrar och det spelar ingen roll hur duktig man är på idrotten, men ju äldre man är desto större krav brukar komma. Då behöver man kunna prestera och verkligen förtjäna sin plats i laget. Skulle man inte leva upp till förväntningarna i exempelvis fotboll är risken stor stor att man istället får sitta mer på avbytarbänken än faktiskt vara på planen och spela.

iStock-11322752931000_d_850
media_gruppa_ukraina_perenesla_smenu_modeli_distributsii_telekanalov_futbol_1_2

I ett korpenlag handlar det sällan om prestation på samma sätt, utan mer att man önskar röra på sig och få motion på ett roligt sätt. Det hindrar ändå inte att man utmanar andra korpenlag i olika sammanhang, men då är det inte alls på lika stort allvar som om man är med i ett vanligt lag. Är man nyfiken och känner att man skulle vilja prova är det bara att kontakta det lag man är intresserad av så brukar det sällan vara problem att få komma och prova vara med under en träning.