Tips till smarta konsumenter

När man ska handla någonting på internet så är det ganska vanligt att man söker på exempelvis “elcykel bäst i test” och läser vad som står där och gör ett val utifrån det. Men det är viktigt att veta att sådana test sällan involverar några unika expertomdömen, utan de är snarare en sammanfattning av andra bäst i test och listor som publicerar på internet – återigen inte av några experter. Det är alltså inte felaktig information, men det är heller inte något man ska se som slutgiltig fakta.

Sedan finns det undantag med företag, organisationer och sajter som faktiskt gör ordentliga test och då kan man lita på omdömena på ett annat sätt. Vi vill bara uppmuntra våra Korpar att vara medvetna konsumenter och ta det med en nypa salt när de får råd från internets alla hörn – det är inte nödvändigtvis så att det stämmer alla gånger! Det blir extra viktigt nu när e-handeln växer mer och mer i takt med rådande omständigheter och förändringarna som sker inom detaljhandeln och rent allmänt hur våra beteenden som konsumenter utvecklas.

Det hade varit intressant att se Sverker Olofsson i ett program som heter “Plus Online” för det finns absolut utrymme för lite mer konsumentmedvetenhet på den fronten. Men så länge vi har en hälsosam nivå av skepsis när vi handlar på nätet kan vi hitta bättre produkter till bättre pris och se till att våra pengar går till rätt företag. På Korpen tar vi alltid hand om varandras bästa intressen.