Kläder efter väder

Eller som det gamla talesättet lyder: “Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder”. På sommaren är det oftast inga problem att klä sig passande när det är dags för träning med korplaget. Höst och vinter, däremot, kan det vara lite trixigare. 

Våra två bästa tips är att klä sig i olika lager, och att använda kvalitetskläder. Houdini sportkläder görs av ett svenskt företag och det finns mängder av kläder som håller dig varm och torr i alla väder. (Utom när det regnar från sidan, men då kan å andra sidan inga kläder hålla dig torr.) Med olika lager kan du enkelt reglera mängden kläder allteftersom hur intensivt du tränar.

Underst

Underställ kanske känns som typiska vinterplagg, men faktum är att under vår och höst kan du använda bara underställ vid träning. Deras viktigaste egenskap är att transportera bort fukt och att hålla dig torr. När det är kallt kommer precis de egenskaperna hålla dig varm, men då behöver du förstås också komplettera med värmande mellan- och ytterplagg. 

Mellanlager

Mellanlager behövs främst när det är kallt. Understället håller dig torr, och mellanlagret är det som värmer dig. I den här kategorin hittar du fleece-plagg och power-fleece. 

Skalplagg

Ytterst behöver du plagg som håller vind och regn ute. De behöver inte vara fodrade, för värmen ordnar du redan med mellanlagret. Det kan till och med motverka ditt syfte att ha fodrade plagg, eftersom du då kan bli för varm när du tränar hårt. 

Skalplaggen finns i mängder med färger och utföranden, så här är det fritt fram att skapa sin egen stil.